SR4UC – Projektet

I projektet SWEDEN RUN 4 UNG CANCER, sprang jag från Treriksröset i norra Sverige till Smygehuk i söder och samtidigt samla in pengar till Ung Cancer. Jag visste att det här projektet skulle innebära ett ultramaraton om dagen i 40+ dagar, en massiv belastning på kroppen, där mitt slutmål var att även springa genom landet på den snabbaste tiden någonsin.

Projektet blev väldigt lyckat och den nya rekordtiden lyder numera 39 dygn och 8 timmar. I genomsnitt blev det 52 km om dagen i 40 dagar i maj, juni och juli 2017.

Jag började springa 2010, när min mamma dog i lungcancer. Före det hade min mormor och min farmor gått bort i den hemska sjukdomen och senare min morbror och moster. Jag vill hjälpa de som behöver det rent ekonomiskt med mina projekt, men jag vill också inspirera folk till att röra på sig mer. Om jag kan så kan du också!

Se min insamling hos Ung Cancer här!